NUDDE PÅ LILLEGRUNDEN NORD FOR FYNS HOVED

 

Nudde M/S var en Coaster bygget i Tyskland i 1909, bygget af stål, og var på 150 brt. Længde 27,4 meter og 6,7 meter bred. Maskinen er en Deutz på 70 hk.

Nudde M/S af Korsør var på rejse d.17/5 1967 fra Århus til Korsør med slagger. Det var stille diset vejr med svag vestgående strøm da den passerede den røde kost på Paludans flak, styrende 150 grader. Bedstemanden overtog vagten sammen med en dreng, og føreren gik under dæk, og inden gav han ordre om at holde øje med den røde lystønde på Lillegrunden, samt at varsko føreren, dersom han var i tvivl om noget. Senere kom føreren der på lyden af skruen kunne høre at skibet var på lavt vand, op i styrehuset og startede ekkoloddet, som ikke viste noget vand under kølen. Maskinen blev omgående sat til at bakke på fuld kraft, men kort tid efter tog skibet grunden på vestsiden af Lillegrunden og blev stående.

 

Foto: Handels - og Søfartsmuseet
Kronborg

Dybde 3 meter.

Position 55 39 028 - 10 37 424

 

Senere forsøgtes det ved fremmed hjælp at komme fri af grunden men forgæves da det blev det tæt tåge. Næste dag blæste det op fra vest og søen rejste sig. Nu kom et bjærgningsskib til stede. Efter forgæves at forsøge at trække skibet fri opdages det at der var opstået en lækage i forskibet. Nudde huggede voldsomt i grunden og søen slog ind over skibet da maskinrummet og lukafer pludselig vandfyldes. Nudde lå nu med svær slagside, og man opgav yderligere bjergningsforsøg. Besætningen blev alle reddet over på bjergningsfartøjet. Ministeriet må antage at grundstødningen skyldes, at loddet ikke blev benyttet som kontrol for bestikket.

Man kan se motoren og et stykke af stævnen samt overgroede plader. Som vragdyk ikke særlig interresant.

 

 

TILBAGE TIL VRAG