Hvor meget bør man overlade til mekanikeren?

Posted by

Lampen lyser! Men hvad betyder den egentlig? Betjening af nutidens biler er efterhånden blevet en videnskab, som kræver den helt store ledvogter eksamen.

For har du ikke lige en computer, som du kan tilslutte bilen til, så kan du glemme alt om at finde ud af hvad der er galt.

I gamle dage var det forholdsvis nemt at klare et olieskift på sin egen bil – eller skifte en forlygtepære. Men i dag skal du have skilt hele bilen ad for at skifte pæren, for det er blevet meget besværligt at ordne sådanne ting selv.

Men så er det jo godt at vi har værkstederne! For her finder du folk, som har langt mere erfaring i at vedligeholde, servicere og reparere din bil. Et lokalt autoværksted kan ofte klare de fleste opgaver, uanset bilmærke.

Det er der måske ikke mange der ved, men man behøver ikke køre til et Citroén værksted, blot fordi man kører i en Citroén. Man kan faktisk sagtens køre til et lokalt værksted, som servicerer alle bilmodeller. Også selvom der er tale om det obligatoriske service, som specielt leasingbiler skal til.

Men man bør altid have en lille smule interesse for sin egen bil og lære sig selv de mest almindelige færdigheder.

Det kan blandt andet være noget så banalt som at tjekke dæktrykket på bilen. Det har nemlig stor betydning for, hvordan din bil kører på vejen og hvor meget brændstof den bruger.

Men du skal også selv kunne tjekke oliestanden, kølervæske og sprinklervæsken på din bil. For det kan nemlig være med til at sikre at du ikke løber tør og i sidste ende skal have bilen på værksted. Det betyder nemlig at du skal undvære den og ender med store uforudsete regninger.

Du har også en meget bedre følelse, når du kører i bilen, når du ved at du lige har tjekket de vigtigste elementer. Så kan du med god ro køre til udlandet eller tage familien med en tur rundt i landet.

For bilen er blevet ét af vores vigtigste midler i husholdningen, for det giver os friheden til at komme rundt. Uafhængigt af tog, bus og andre transportmidler. Kør-selv-ferier har aldrig været mere populære, specielt fordi bilerne i dag kører rigtig langt på literen og dermed kan det sagtens svare sig at man kører to voksne og to børn afsted, fremfor at køre i lufthavnen og tage en flyver til en europæisk destination.

Det er selvfølgelig et spørgsmål om, hvor længe man ønsker at sidde i en bil. Skal man mere end 2.500 kilometer væk hjemmefra, vil de fleste nok foretrække at flyve.