Hvordan lægger man folie på en bil?

Posted by

Bilen du kører i, fortæller noget om dig. Vi vælger alle en bil, som vi kan lide at køre i, men som regel også en bil som vi kan lide at se på. Når du kører, bliver bilen dit udtryk udadtil. Der er dog nogle begrænsninger. Biler har kun en enkelt farve og ligner alle de andre modeller. Hvis forhandleren ikke har din yndlingsfarve, ender du med at køre i en bil, der ikke er så pæn at se på, som den kunne være for dig. Med folie på din bil, kan du give den et personligt præg. Du kan få din bil til at se ud præcist, som du vil have det, lave dit eget design eller vise, hvad der er vigtigt for dig med tekst.

Folie til reklame og privat

Det er smart med folie på bilen, hvis du gerne vil give den et mønster, vil have en anden farve eller vil have halvdelen af bilen i en anden farve. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser for, hvordan du kan få din bil til at se ud. Med et farverigt design kan du også fange mange blikke og nå ud til et stort antal mennesker med din virksomhed. Med folie kan du få et logo, design eller tekst på din firmabil for at reklamere. Folie kan også beskytte bilen mod slid og skrammer. Her kan du få folie til bil. Du kan selv vælge farve og grafik, og bilen bliver pakket ind, lige som du vil have det.

Sådan lægges folie på bilen

Designet, som du vil have på din bil, bliver lavet på en computer og tilpasset, så det kan sidde på din bil eller varevogn i den ønskede størrelse. Derefter bliver det printet ud. Folien er stort set bare et kraftigt klistermærke, hvor en bagliner skal pilles af, så det kan det klistres på bilen. Folien skal sættes på en ren overflade, så området skal rengøres først. Der skal måles op, så designet sidder korrekt. Et par stykker malertape kan hjælpe med at vise, hvor folien skal sættes og holde den fast, før du tager baglineren af. Det kan være bedst, at folien sættes på et lille stykke af gangen med en skraber eller andet værktøj, der hjælper med gradvist at presse folien ned, så der ikke kommer luftbobler. Hvis den bliver sat ordenligt på, sidder den i længere tid.