Overvejer du at chiptune din bil?

Posted by

Du kan give din bil lidt ekstra fordele ved at give den en chiptuning. Her kan du både gøre en forskel for den ydeevne du oplever i bilen, ligesom at det vil kunne gøre en forskel for brændstofforbruget og dermed også din pengepung. Det handler i bund og grund om, at ændre en lille chip der sidder i bilens computer i forhold til at styrke bilens egenskaber og kompetencer i forhold til ydeevne. Det er altså ikke nødvendigvis den helt store operation, men kræver selvfølgelig den rette viden for at det kan lade sig gøre. Derfor er det også professionelle der skal klare opgaven for dig, uanset om du leder efter chiptuning Sjælland, Fyn eller Jylland.

Det er lovligt at chiptune bilen

Det lyder måske ikke helt lovligt, men så snart du opfylder en række krav, så er der ganske vist ingen problemer i at chiptune bilen. Færdselsstyrelsen har blandt andet standarder i forhold til de forhold der omhandler støjniveau og forurening. Efter chiptuning må din bil ikke forurene mere eller støje mere end den gjorde inden du satte gang i tuningen. Ved mange måder at chiptune på, sker der dog beklagelig vis det, at den enhed der skal kontrollere og mindske udskillelsen af forurenende stoffer frakobles. Der er dog nogle typer der ikke piller ved det såkaldte EGR- system som eksempelvis ved at anvende en Racechip chiptuningboks.

Lad de professionelle klare opgaven for dig

Det er bestemt ikke en god idé at starte op med at skulle chip tune bilen på egen hånd, her er det de professionelle der skal til. Der er heldigvis rig mulighed for at finde forhandlere og professionelle folk til at hjælpe dig med at få mere ydelse ud af din bil og det er uanset om du er på udkig efter en simpel OEM opgradering, en ECU tuning eller måske endda begge dele. Du kan også vælge at skulle have udskiftet turboen og dermed få en hel ny bil, der kører helt anderledes på vejene. Når du vælger professionel hjælp til at chiptune din bil, så får du ligeledes også en garanti for, at din opgraderede bil kommer til at leve op til de lovkrav der er på området i forhold til de standarder der ligger for lige præcis din bil.