Sådan planter du anemoner i haven

Posted by

Går du med en drøm om, at plante dine egne smukke anemoner ude i haven? Anemoner er en utrolig elegant og enkel blomst, som passer smukt ind i en hver have. Derudover er det, hverken svært eller dyrt, at få de flotte blomster til at vokse i din egen have.

Byd foråret velkommen med anemoner

Du kender måske anemonen fra den frie natur, hvor den smukke blomst byder foråret velkommen i skovbunden. Anemoner er også en enorm populær blomst, at plante i haven, da den både er let at udplante og let at passe.

Anemoner findes i mange forskellige farver både i klassisk hvid, gul eller blå. Du har rig mulighed for, at indrette haven lige som det passer dig, og farvekoordinere med netop den type af anemone, som du synes bedst om. Anemonen blomstrer både om foråret og om sommeren, derfor har du glæde af den flotte blomst i din have i mange måneder.

Derudover er sommerfugle særligt vilde med anemoner, så hvis du elsker liv og farver i haven i de varme måneder, så kan dine anemoner blive et tiltrækningspunkt for masser af flotte sommerfugle.

Udplantning af anemonen

Anemoner fås som løg, der kan plantes ud og vokser sig til blomster. Når du modtager dine løg, så skal de gerne lægge i blød i vand i et døgns tid, hvorefter du kan plante dem ud i jorden dagen efter.

Når du planter løgene skal du måle ca. tre gange løgets længde og grave et hul der passer denne længde. Placer dernæst løget i hullet og dæk til med jord. Anemoner elsker rigeligt med vand, men vær forsigtig med ikke at drukne dine løg. Hæld forsigtig en smule vand oven på jorden og tryk dernæst jorden flad forsigtig med din hånd.

Det er en god ide, at plante mere end en anemone sammen ved siden af hinanden, så du opnår de flotteste resultater i haven.

Skab flotte og sunde blomsterbede

Anemoner trives bedst med masser af plads omkring sig, så de rigtig kan brede sig og stå flot. Derfor er det optimalt, at du planter anemonen i et stort bed, så den rigtig kan fylde. Hvis du ikke har mulighed for, at have et bed der hjemme, så kan anemonen sagtens plantes i en potte eller krukke, så længe den har rigeligt med plads.

Jorden, som skal gerne holdes næringsrig, især lige efter anemonerne er blevet plantet. Sørg for, at jorden holdes rigelig fugtig og luftig, så vil du hurtig se resultater med smukke blomster. Anemonerne elsker at suge masser af vand til sig, når de vokser, men pas på med at over-vande dem i starten. I forhold til belysning så klarer anemonen sig fint i skygge eller halvskygge. Placeres anemonen i fuld sol, har den det med at tørre ud og blive brun, derfor er halv sol og halv skygge den perfekte løsning, hvis du vil have de flotteste resultater.

Pas godt på dine anemoner

Anemonen er en sejlivet plante, som sagtens kan holde til lidt af hvert. Da den er tilbøjelig til at vokse naturligt i de danske skove, så er den også ganske hårdfør. Dog er det en god ide, at passe sine planter ordentlig, så de får et langt og godt liv.

Anemoner er ikke så glade for meget kulde og blæst, derfor er det en god ide, at sætte dem i ly så de ikke tager skade på de koldere eller stormfulde dage. Hvis du passer rigtig godt på dine anemoner, så har løgene mulighed for at overleve vintermånederne og vil igen blomstre til foråret. Dog kommer det meget an på de givne vind og vejrforhold.