Brug af en marinekikkert i en båd

Posted by

Når du skal til søs, kan en kikkert være et praktisk redskab. Her kan du endda få en marinekikkert til formålet. På Kikkert-shoppen.dk kan du finde et forskelligt udvalg af marinekikkerter, og du kan læse en masse brugbare informationer om en marinekikkert og dens funktionaliteter, så du kan få hjælp til at vælge den helt rigtige efter dine behov.

Når du skal vælge en marinekikkert, kan du tænke over både hvilke funktionaliteter, du ønsker, samt hvordan den er at bruge i praksis. Det er nemlig ikke før at kikkerten er i brug i situationen i en båd, at du finder ud af, hvilke du muligvis bør gå efter.

Herunder finder du et par idéer og tips til, hvordan du kan vælge den helt rette marinekikkert:

  1. En kikkert med indbygget kompas

Hvis du oftest sejler og befinder dig på en båd, kender du alt til de praktiske redskaber, du ikke kan undvære under din sejltur. Det er et redskab som et kompas, og en kikkert er for de fleste også en nødvendighed. Her er det smarte, at du med en marinekikkert får indbyddet kompas, så du har begge redskaber lige ved hånden.

På en marinekikkert sidder et indbygget kompas, der endda har indbygget belysning og en stregplade, så du hurtigt og let har mulighed for at aflæse kompasset. Som mange tror, sidder det indbyggede kompas ikke på selve kikkerten, men er indbygget, når du kigger gennem kikkerten.

Det er altså smart, så du kan aflæse kompasset, når du alligevel står og kigger gennem kikkerten.

  1. Størrelsen på marinekikkerten er afgørende

Ved brug af en kikkert, mens du er på vandet, kan være en udfordring. Derfor er de fleste marinekikkerter ikke med en større forstørrelse, da dette ganske enkelt ikke ville være brugbart. Jo større forstørrelse, jo mere er du nødt til at holde kikkerten stille, og det er ganske enkelt oftest ikke muligt, når du er ombord på en båd på vandet.

Gå derfor efter en størrelse på maksimal ca. 7x. Her kan du stille skarpt og få det optimale ud af forstørrelsen, når du anvender kikkerten, samtidig med at du kan holde den stille nok.

Desuden er der på marinekikkerter typisk en langt større frontlinsediameter, der har den funktion at kunne fungere under de oftest meget lysere forhold på vandet. Lyset har det nemlig med at komme på oppefra og ved spejlningen i vandet. Det er meget lys, og derfor skal kikkerten være ekstra lysstærk.