Derfor skal du have vinterdæk på bilen

Posted by

Hører du også til gruppen af danskere, som der ikke altid får skiftet til vinterdæk? Måske du tænker ”argh, så koldt er det ikke i år”, eller måske vurderer du, at du sagtens kan styre din bil i glat føre? Årsagerne kan være mange, men konklusionen er stadig den samme: For få danskere får vinterdæk på bilen, og det er ikke just en tendens, der ser ud til at ændre sig, hvis man skal tro på statistikkerne. Her kan du læse, hvorfor det er en god idé at få vinterdæk på bilen.

 

#1 Du har IKKE kontrollen!

Mange tror, de kan lave en hurtig manøvre, hvis deres bil skrider på et glat underlag, og dermed få kontrollen tilbage. Men sådan fungerer det ikke. Har du ikke vinterdæk på din bil, kan du lave nok så mange ”mod manøvrer” som du vil, for dine hjul får slet ikke vejgreb. Dermed er sandsynligheden for at rette op, hvis din bil skrider ud fra vejen meget lav.

 

#2 Alvorlige skader

At miste kontrollen over bilen er en af de mest alvorlige uheld, du kan komme ud for på vejene. Når du ikke har kontrol over din bil, kan du således ramme ind i hvad som helst og hvem som helst, og med en fart, du ikke selv kan styre, da du ikke kan bremse eller rette op på det glatte underlag. Du kan derfor komme meget galt afsted i et harmløst lille sving – også selvom du kører forsigtigt, da du ikke ved, hvilken fart dine modbilister kommer med, og du ikke har mulighed for at navigere udenom dem.

 

#Hvis ikke for dig selv – så for andre

Hvis du stadig ikke er overbevist, og stadig tror, du kan rette op eller på anden vis slippe udenom uheld forårsaget af manglende vinterdæk, så skift i det mindste for dine kæres skyld. Såvel som dine medtrafikanter. Selvom du måske ikke er nervøs for at køre galt, så kan du ikke vide, hvor slemt andre bilister, cyklister, gågængere kommer til skade. Eller din egen familie eller venner, der kører med dig i bilen. Så få vinterdæk fra Sydsjælland på og kom udenom den risiko – så er både du og andre mere sikre i trafikken.